26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:54
No menu items!

Noul însărcinat cu Afaceri al SUA, distins de Gabriel Oprea cu Placheta de Onoare

spot_img

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a acordat luni Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, lui Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al SUA în România

dean_thompson

Noul însărcinat cu Afaceri al SUA la București a primit, luni, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Placheta de onoare a MAI, de la vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea.

Potrivit reprezentanților MAI, cu această ocazie, Gabriel Oprea a subliniat importanța continuării colaborării între instituțiile de profil din România și SUA în scopul apărării valorilor democrației.

Domnule Dean Thompson, vă începeți mandatul într-o perioadă sensibilă din punct de vedere geopolitic, situația regională fiind în continuă schimbare. În acest cadru complex, datoria noastră este să apărăm valorile fundamentale ale democrației, valori comune care au stat la baza colaborării noastre de până acum.

Gabriel Oprea
vicepremier, ministru al afacerilor interne

Totodată, Gabriel Oprea  l-a asigurat pe Însărcinatul cu Afaceri al SUA de întregul sprijin al conducerii MAI pentru promovarea politicilor de întărire a securității naționale a României.

La rândul său, oficialul american a menționat necesitatea continuării colaborării între structurile de securitate și aplicare a legii din cele două țări, cu același profesionalism și dăruire, pentru a garanta siguranța cetățenilor în spiritul valorilor comune și al respectării statului de drept.

La ceremonie au mai fost prezenți ministrul apărării, Mircea Dușa, consilieri ai Ambasadei SUA la București, precum și reprezentanți ai conducerii MAI.

R.D.