34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 13:41
No menu items!

Noul imn oficial al echipei naţionale de fotbal conține expresii vulgare. VIDEO

spot_img

Noul imn a fost compus de membrii trupei Iris, la solicitarea Federaţiei Române de Fotbal

suporteri romania

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat, luni, imnul oficial al echipei naţionale, compus de trupa rock Iris, care va răsuna pentru prima oară pe stadion cu prilejul meciului România-Ungaria din 11 octombrie. Noul imn conține un vers – „Hai pe ei, pe mama lor” – introdus în text la solicitarea reprezentanţilor suporterilor.

Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai România / Astăzi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai România, / Ori murim, ori câştigăm„, sunt versurile ultimului refren al imnului.

Solistul trupei Iris, Rafael, a afirmat că versul a fost introdus ulterior în textul imnului la solicitarea reprezentanţilor suporterilor.

Acolo este pasajul suporterilor, au insistat şi s-au luptat să existe pasajul acesta. Noi din respect pentru ei l-am adăugat. Am avut câteva discuţii cu suporterii, dar şi cu legende ale fotbalului care ne-au mai dat câteva sugestii. Reprezentanţii suporterilor şi-au dorit să fie ceva care să-i reprezinte, ceva puţin ieşit din peisaj. Nu e o aluzie la lucruri negative, pur şi simplu înseamnă că şi pe adversari şi pe mamele lor. Pe tot neamul lor. Trebuie să-i convingem că noi vom câştiga. Este cadoul meu de bun venit în trupa Iris, le mulţumesc colegilor că m-au ajutat să îndeplinesc acest vis al meu, de a cânta imnul echipei naţionale de fotbal a României. Sperăm ca până la meciul cu Ungaria să-l înveţe toţi suporterii. Rockul a fost şi va deveni o muzică a maselor şi vrem să mulţumim federaţiei pentru acest suport. Muzica rock va redeveni ceea ce a fost.

Rafael
solistul trupei Iris

În ceea ce privește ultimul vers „ori murim, ori câştigăm” şi la o posibilă legătură cu unul din sloganurile liderului fascist italian Benito Mussolini, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că noul imn al naţionalei nu are nicio conotaţie politică.

Vă asigur că nu are nicio conotaţie politică sau discriminatorie şi nici Federaţia Română de Fotbal şi nici formaţia Iris nu s-ar fi gândit la aşa ceva. Pot să remarc că am văzut persoane care încearcă să ducă în derizoriu acest proiect, încercând să facă o similitudine între acest mesaj de forţă şi nu ştiu ce mesaj al unui lider fascist. Dacă e să ne uităm la nuanţa întregului mesaj al imnului, o să vedem că acelaşi mesaj se găseşe în imnul naţional «Deşteaptă-te române!». Există întotdeauna câţiva semidocţi de serviciu aflaţi într-o vânătoare de vrăjitoare imaginară.

Răzvan Burleanu
președintele FRF

România va întâlni naţionala Ungariei, la 11 octombrie, pe Arena Naţională, într-o partidă din cadrul Grupei F de calificare la Euro 2016.

D.M.