9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 23:28

Noul Guvern al României, în presa internațională

spot_img

Principalele agenţii de presă internaţionale relatează despre învestitura Guvernului Dacian Cioloş, notând că echipa tehnocrată are sarcina de a continua reformele şi a combate corupţia, pe fondul nemulţumirii publice transformată în furie după tragedia din Clubul Colectiv.

Primul Guvern tehnocrat al României a primit susţinerea Parlamentului“, notează agenţia americană Bloomberg. “Parlamentul României a acordat votul de încredere primului Cabinet tehnocrat al ţării, condus de premierul Dacian Cioloş”, subliniază Bloomberg.

“Fost consilier al preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, Dacian Cioloş a format o echipă guvernamentală independentă pe fondul nemulţumirii faţă de corupţie, care a culminat cu incendiul într-un club de noapte şi a condus la demisia Guvernului Victor Ponta, care era acuzat deja de acte de corupţie”, explică Bloomberg.

România are un nou Guvern de tehnocraţi proeuropeni“, titrează Agenţia France-Presse. “Parlamentul României a acordat marţi votul de învestitură Guvernului fostului comisar european Dacian Cioloş, care are un an la dispoziţie pentru a-şi demonstra abilităţile în faţa cetăţenilor încă şocaţi de tragedia produsă într-un club de noapte, pe fondul corupţiei endemice”, scrie AFP.

Noul Guvern anticorupţie al României a primit susţinerea Parlamentului”, titrează agenţia britanică Reuters.

“Guvernul tehnocrat al României a primit marţi votul de învestitură al Parlamentului pentru un mandat de un an, destinat aplicării de reforme şi combaterii corupţiei”, relatează Reuters.

“Predecesorul premierului Dacian Ciolos, Victor Ponta (de stânga), a demisionat pe 4 noiembrie, cedând furiei publice după incendiul într-un club de noapte soldat cu 56 de morţi, eveniment care a declanşat o campanie de proteste sub sloganul <<corupţia ucide>>. Ponta este acuzat de fals în înscrisuri şi spălare de bani”, comentează agenţia de ştiri britanică.