4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:55
No menu items!

Noul director al Tarom a condus Luxair

spot_img

Christian Edouard Heinzmann, fost preşedinte al Luxair, compania naţională de transport aerian a Luxemburgului a fost numit de Consiliul de Administraţie al Tarom în funcţia de director general pe .

Heinzmann, care este cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, îşi va începe mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, având funcţia de chief executive officer and accountable manager.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty în poziţia de director general adjunct, cu funcţia de chief financial officer.

Moriaty este cetăţean britanic şi are o experienţă de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda şi Columbia.

“Consiliul de Administraţie este foarte încântat de faptul că cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a TAROM. Dl. Heinzman are abilităţile, calificările şi expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, întrucât are experienţă managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operaţional, comercial, tehnic şi financiar. Totodată, unul dintre criteriile principale în alegerea dlui Heinzmann a fost experienţa sa în elaborarea şi implementarea cu succes a unei strategii de restructurare într-o companie aviatică naţională (Luxair, n.r.)”, a declarat într-un comunicat preşedintele CA, Dan Pascariu.

Noul director este ales după interimatul lui Sorin Georgescu. Acesta a fost director interimar după ce Heinrich  Vystoupil fusese desemnat director general al companiei de transport aerian Tarom în urma procesului de recrutare, a renunţat la această poziţie şi a fost revocat lunea trecutp şi din Consiliul de Administraţie.

Vystoupil fusese considerat o achiziţie de preţ pentru Tarom întrucât avea experienţă internaţională în calitate de şef al reprezentanţei Austrian Airlines în România şi Moldova fiind numit pe 17 octombrie director general de către CA.(S.S.)