34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:31

Noul Cod de procedură civilă va fi aplicat de la 1 iulie

spot_img

Noul Cod de procedură civilă va fi aplicat de la 1 iulie

Ministrul justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, marţi, că intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă se va amâna de la 1 februarie la 1 iulie, pentru ca sistemul judiciar să fie operaţional.

“Sunt mari discuţii (pentru amânarea Codului de procedură civilă – n.r.), pentru că legea privind degrevarea instanţelor care ar fi permis intrarea în vigoare a Codului de la 1 februarie este în Parlament, retrimisă de preşedinte. Retrimiterea a fost făcută pe o chestiune de procedură parlamentară care viza camera care ar fi trebuit să fie sesizată (…) Luând în calcul acest periplu parlamentar, soluţia cea mai bună ar fi amânarea intrării în vigoare a Codului, pentru ca sistemul să fie operaţional”, a spus Mona Pivniceru.

Ministrul justiţiei a arătat că data până la care se amână intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă ar fi 1 iulie.

La 1 octombrie 2011 a intrat în vigoare noul Cod civil, iar noul Cod de procedură civilă era propus să intre de la 1 iunie 2012, fiind amânat oficial apoi pentru 1 septembrie 2012, după care s-a decis ca termen 1 februarie 2013.

R.D.