27.8 C
București
joi, 18 august 2022 - 1:20
No menu items!

Noul „Cartea Junglei”, film 3D, în variantă digitală live-action, în curând la cinema. TRAILER

spot_img

Walt Disney a lansat primul trailer pentru reeditarea filmului de animație „Cartea Junglei”, un amestec spectaculos de acțiune live și imagini realizate pe computer (fotorealism CGI – computer generated imagery) care promite să facă aventura lui Mowgli prin tufișurile sălbatice mult mai palpitantă

Noua „Cartea Junglei”, în format 3D, este inspirată din deja celebrele desene animate clasice din 1967, bazate pe seria de povești a lui Rudyard Kipling.

Trailerul de 1 minut, 46 de secunde se deschide cu reducerea rapidă din imagine a vegetației jungle, după care se vede un râu și apoi tânărul Mowgli (interpretat de Neel Sethi) ascultând șuieratul seducător al pitonului Kaa: „Ești singur aici? Ce faci atât de adânc în junglă?”. Șarpele amenințător de acum nu mai este nătângul piton cu ochii care i se rotesc din filmul din 1967. În plus este de sex feminin, vocea personajului fiind a lui Scarlett Johansson. „Ne-am gandit că Scarlett, cu care am mai lucrat de câteva ori, ar fi perfectă. Vocea ei este atât de emotivă”, a spus regizorul Jon Favreau.

„Biet pui dulce de om, te țin aproape. Renunță la frică”, spune Kaa, trailerul continuând cu intrarea pe băiat cu o serie de imagini flash pe cât de familiare, pe atât de noi: Shere Khan, tigrul teribil revenind în junglă; Bagheera, pantera neagră care descoperă băiatul orfan; Mowgli și Baloo hoinărind prin pădure; armata elefanților; slujitorii regelui-maimuță Louie, stăpânul primat obsedat de oameni; confruntarea dintre Shere Khan și Bagheera, într-o junglă în flăcări.

Oamenii se așteaptă la acțiune de la această aventură. Filmul original se simte atât de tânăr. Poveștile și mitologia din spatele poveștii lui Kipling sunt foarte diferite de filmul animat

Jon Favreau

Clipul de prezentare se încheie cu două referiri la desenele animate. Rugămintea sâsâită și letală a lui Kaa „Trussst in me”, și plimbarea pe râu a lui Mowgli, alături de Baloo (voce – Bill Murray) care fluieră „Necesitățile Ursului” (Bear Necessities).

Favreau a ținut neapărat să introducă această ultimă imagine în filmul său: „Pentru mine, imaginea emblematică din filmul original este cu Mowgli plutind pe burta ursului”. Pentru el a fost o provocare, deoarece „fizic nu este ușor să faci realiste stfel de secvențe. Așa că am studiat viața urșilor polari, flotabilitatea… să-l facem cum trebuie”.

Unele dintre schimbările din film sunt evidente chiar din trailer. Aceste animale nu sunt desene animate cu forme antropomorfe. Fiecare este conceput cu migală pentru a arata ca fauna indigenă din India. Baloo seamănă acum cu ursul leneș din poveștile originale ale lui Kipling, nu cu forma comică a versiunii din ’67. Regele Louie nu mai este un urangutan care bâiguie pe ritm de scat (stil de jazz care constă într-o improvizație vocală, fără cuvinte, cu silabe fără sens). „L-am schimbat cu un Gigantopithecus”, explică Favreau, referindu-se la o specie pe cale de dispariție. „Urangutanii nu trăiesc în această parte a lumii”, precizează regizorul.

Întregul film a fost filmat în 3D nativ, iar Favreau speră ca fanii să opteze pentru cinematografele 3D Imax – „cele mai bune” – când va fi lansat în 15 aprilie 2016. „Am folosit tehnici care nu au fost utilizate de la Avatar încoace, și am construit pe baza lor”, spune Favreau.

Mowgli este Neel Sethi, Kaa – Scarlett Johansson, Baloo – Bill Murray, Bagheera – Ben Kingsley, Shere Khan – Idris Elba, Regele Louie – Christopher Walken, lupoaica Raksha – Lupita Nyong’o, Akela, liderul lupilor – Giancarlo Esposito.

Olimpia Diaconiuc