Noul ambasador al SUA în România a depus jurământul la Washington. Ce priorități are

Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România, a depus miercuri jurământul în fața secretarului de stat american John Kerry, într-o ceremonie desfășurată la sediul Departamentului de Stat, în Washington.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA, citat de Agerpres, Klemm a salutat eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând ”campania hotărâtă” dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu pentru țările vecine în acest domeniu. Klemm a subliniat relațiile bilaterale ”excelente”, evidențiind statutul României de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Acesta a a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său.

La ceremonie a participat și ambasadorul desemnat al României în SUA, George Cristian Maior.

”În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa”, se arată în comunicatul citat.

Hans G. Klemm a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România în martie. În iulie, acesta a fost audiat în Comisia de politică externă a Senatului american.

Tiberiu Szabo

NICIUN COMENTARIU