15.9 C
București
joi, 4 martie 2021 - 16:59

Noul ambasador al Franței știe limba română: Mulţumesc pentru primirea călduroasă! VIDEO

Primul mesaj al noului ambasador al Franței la București a fost postat pe site-ul misiunii diplomatice

ambasador_franta

Noul ambasador al Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, se adresează parţial în limba română într-un mesaj video postat pe site-ul Ambasadei. El mulţumește pentru primirea călduroasă ce i s-a făcut.

Ambasada Franţei a postat pe site un mesaj al noului ambasador la Bucureşti, în care acesta se adresează parţial în limba română.

Ambasadorul îşi începe mesajul cu formula de adresare “dragi prieteni“, rostită atât în limba franceză, cât şi în limba română.

Este o mare onoare pentru mine să reprezint Franţa în România. Împărtăşim aceleaşi provocări, aceleaşi valori în UE, în Europa. Ne construim viitorul împreună“, continuă ambasadorul, în limba franceză, menţionând că toate serviciile ambasadei Franţei, Liceul francez “Anna de Noailles”, întreprinderile, francezii care trăiesc şi lucrează în România îşi aduc contribuţia la această relaţie franco-română, “atât de bogată şi de diversă“.

Ambasadorul continuă mesajul în limba română: “Mulţumesc gazdelor mele române şi comunităţii franceze pentru primirea călduroasă pe care mi-au făcut-o. Eu, la rândul meu, îmi voi oferi sprijinul şi contribuţia“.

François Saint-Paul şi-a prezentat, pe 8 mai, scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu.

François Saint-Paul, în vârstă de 56 de ani, este diplomat de carieră. Între 1990 şi 1993 a fost consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a Franţei pe lângă Comunităţile Europene la Bruxelles. A activat şi în cadrul Reprezentanţei permanente a Franţei pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Geneva, între 1998 şi 2002.

În 2002 a devenit director de cabinet al ministrului delegat pentru afaceri europene, Noëlle Lenoir. Între 2004-2009 a fost ambasador în Croaţia. În perioada 2009-2013 a condus Direcţia pentru francezii din străinătate din cadrul Ministerului de Externe. François Saint-Paul îi succede în funcţia de ambasador al Franţei la Bucureşti lui Philippe Gustin, care şi-a încheiat mandatul în aprilie.

R.D.