16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:03

Noua Zeelandă: Șapte morți în urma prăbușirii unui elicopter pe un ghețar turistic

spot_img

Un elicopter s-a prăbusit pe un ghețar turistic izolat, sâmbătă în Noua Zeelandă, din cauza condițiilor meteo dificile, relatează Agerpres. Șapte persoane aflate la bord, patru britanici și doi australieni, au murit.

Cei șase pasageri și pilotul elicopterului au murit după prăbușirea aparatului de zbor pe Ghețarul Fox, un loc turistic extrem de frecventat situat pe coasta de vest a Insulei de Sud.

O echipă de salvare a descoperit epava elicopterului într-o crevasă, însă nu a putut ajunge la ea din cauza terenului dificil și a condițiilor meteo nefavorabile, a precizat poliția într-un comunicat. Echipa de intervenție a confirmat că nu există supraviețuitori.

Elicopterul, care aparținea unei companii private, survola, la momentul accidentului, Ghețarul Fox, recunoscut pentru accesul ușor și pentru că atrage mii de turiști în fiecare an.

În 2010, un avion care se îndrepta spre Ghețarul Fox s-a prăbușit în timp ce decola dintr-un oraș din apropiere, toate cele nouă persoane aflate la bord pierzându-și viața.