1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:27
No menu items!

Noua Zeelandă, perturbată de un scandal de viol tratat cu superficialitate de poliţie

spot_img

Noua zeelanda

 

Noua Zeelandă a ordonat joi deschiderea unei anchete privind lacunele poliţiei într-un scandal de viol, care a perturbat ţara şi a generat mustrări din partea premierului,  potrivit AFP.

Ministrul Poliţiei, Anne Tolley, a declarat că poliţia a “gestionat foarte prost” acest caz și a cerut Autorităţii de control a forţelor de poliţie să deschidă o anchetă.

Un grup de tineri s-a lăudat pe Internet cu seducerea unor tinere, unele în vârstă de 13 ani, pe care le-au convins să consume alcool şi să întreţină relaţii sexuale.

Grupul din Auckland, format din tineri cu vârste de cel puţin 20 de ani, găsea victimele pe Facebook, iar apoi posta comentarii şi înregistrări video umilitoare la adresa lor.

De asemenea, premierul John Key a declarat că faptele acestor tineri sunt “nedemne”, însă a subliniat, la începutul săptămânii, că este dificil să fie urmăriţi penal, din cauza lipsei de probe.

În schimb, poliţia a anunţat că este la curent de peste doi ani cu activităţile acestui grup, dar nu poate acţiona în lipsa unor mărturii, deoarece victimele nu au curajul să depună plângere.

Una dintre tinere, intervievată miercuri seara de postul de televiziune TV3, a afirmat că poliţia pare să nu vrea să ia măsuri serioase şi a criticat-o pentru că a purtat o fustă în timpul unei întâlniri cu un tânăr pe care l-a cunoscut pe Facebook.

“Ei mi-au spus că nu am destule probe şi că am fost îmbrăcată într-un mod provocator care a încurajat violul”, a declarat tânăra, în vârstă de 13 ani la vremea comiterii faptelor.

Premierul a declarat joi în Parlament că atitudinea poliţiei este “departe de ceea ce este în drept să se aştepte” și și-a exprimat regretul că Guvernul află din presă detaliile acestui caz, în timp ce el a solicitat un raport complet din partea poliţiei.

D.M.