13.1 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 1:03
No menu items!

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, numită virusul B.1.1.7, a ajuns deja în 33 de țări

spot_img

De la 1 ianuarie, Turcia a închis granițele pentru persoanele care vin din Marea Britanie, fiind a 40-a țară care ia astfel de măsuri în ultimele săptămâni, din cauza răspândirii noii tulpini de coronavirus, numită virusul B.1.1.7.

De la anunțul făcut de cercetătotii britanici, în 8 decembrie, cu privire la descoperirea noii tulpini, în alte 33 de state au fost găsite aceleași infectări. 

Lista țărilor care au identificat infecții cu varianta a crescut rapid și începând de vineri include – pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia – Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu  B.1.1.7. Potrivit oamenilor de știință care au detectat-o, această variantă din Africa de Sud, cunoscută sub numele de 501.V2, a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Autoritățile britanice au declarat că au detectat două cazuri ale variantei identificate în Africa de Sud. În ambele cazuri, persoanele infectate au fost în contact cu persoane care au călătorit în Marea Britanie din Africa de Sud în ultimele săptămâni. Elveția, Finlanda, Australia, Zambia și Franța au detectat, de asemenea, această variantă.

În 24 decembrie, șeful Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa, John Nkengasong, a anunțat descoperirea unei alte variante, de data aceasta în Nigeria, numită B.1.207.

Varianta britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7., nu este atât de periculoasă din punct de vedere al simptomelor și îmbolnăvirilor severe de Covid-19, ci din cauza riscului crescut de transmitere, ceea ce are drept consecințe mai multe infectări și mai multe spitalizări într-un moment în care multe țări se luptă deja cu număr crescut de cazuri.