0.5 C
București
vineri, 27 ianuarie 2023 - 4:20
No menu items!

Nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR, sâmbătă. Înainte de întâlnirea liderilor, ședințe interne

spot_img

Sâmbătă, liderii PNL, PSD și UDMR se întâlnesc pentru o nouă rundă de negocieri pentru formarea unui nou Guvern. Înainte de întâlnirea dintre echipele de negociatori, liderii PNL și PSD s-au întâlnit la sediile de partid. ”Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt”, a spus Marcel Ciolacu la sosirea la sediul PSD.

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, pe temele pe care partidele nu s-au înțeles încă. Neînțelegerile ar fi în cazul Justiției, Finanțelor, Agriculturii și Muncii.

Înainte însă de întâlnirea dintre echipele de negociatori, PNL și PSD au intrat în ședințe.

”Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt și apoi vom discuta cu cei de la PNL”, a spus Marcel Ciolacu, sâmbătă, la sosirea la sediul PSD.

În schimb, președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, sâmbătă, că în 2022 vor crește „cu siguranță” pensiile și alocațiile.

„În 2022, cu siguranță vor crește pensiile, alocațiile. Discutăm și de celelalte. La fel salariile de la sectorul bugetar. Putem să agreăm o creștere dacă vine la pachet cu o reformă la sectorul de administrație. Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat „ce majorare ne permitem pentru pensii, pentru alocații, pentru salariul minim”, Florin Cîțu a răspuns că toate acestea se vor discuta astăzi.

Potrivit unor surse politice, începând de luni vor începe consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de premier. Iar, noul Guvern ar urma să fie votat până joi în Parlament.

                                                                                                                    Adina Silav