19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 22:25

Nouă membri ai unei familii afgane, între care șase copii, au fost uciși în atacul cu drona americană din Kabul

spot_img

Atacul american a vizat o mașină, deși inițial s-a spus că ținta era o casă. Mașina ar fi fost plină cu explozibil și s-ar fi îndreptat spre aeroportul din Kabul. Atacul aerian a vizat un suspect de ISIS-K ce reprezenta o amenințare „iminentă” pentru aeroport, a declarat în urmă cu câteva ore Comandamentul Central al SUA.

Armata SUA a recunoscut duminică mai târziu că există rapoarte despre victime civile în urma atacului. “Știm că au existat explozii ulterioare substanțiale și puternice rezultate din distrugerea vehiculului, indicând o cantitate mare de material exploziv în interior care ar fi putut provoca victime suplimentare. Nu este clar ce s-ar fi putut întâmpla și cercetăm în continuare”, a spus Capt Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA într-un comunicat. “Am fi profund întristați de orice pierdere potențială a vieții inocente”, a adăugat el.

Declarația a urmat informațiilor CNN conform cărora nouă membri ai unei familii, inclusiv șase copii, au fost uciși în atacul dronelor, potrivit unui frate al unuia dintre cei uciși, care a vorbit cu un jurnalist local care lucrează cu CNN. Comandamentul central al SUA a declarat mai devreme că evaluează posibilitatea victimelor civile.

C.D.