9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:17

Noua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic ridicat​. Cei care vin în România din aceste state trebuie să intre în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a actualizat noua „listă galbenă” cu țările cu risc epidemiologic ridicat, cei care vin din aceste zone fiind nevoiți să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. 

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile.

„Zona galbenă” desemnată de România cuprinde 43 de zone și țări.

Ultima dată, lista fusese actualizată la 25 martie.

Italia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova rămân pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă intră însă și Turcia.

Astfel, pe listă se regăsesc Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia.

Africa de Sud se află, se asemenea, pe listă, ca urmare a detecţiei circulaţiei a unor variante de virus Sars-Cov-2 cu transmitere mai ridicată.