26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:14
No menu items!

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic a intrat în vigoare. Spania, în zona roşie. Ce se întâmplă cu cei nevaccinați

spot_img

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare începând de duminică. Grecia e pe lista galbenă, iar Spania pe cea roşie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă. Astfel, a fost actualizată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în zona roşie aflându-se Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia. În zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidentei, Uruguay şi Paraguay, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei, Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe şi Libia. În zona verde au intrat: Zambia, Guyana şi Bahrain.

Lista e în vigoare de duminică, ora 00:00.

Persoanele care vin din ţări aflate pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În cazul celor care vin din state din zona roşie, carantina nu se va aplica doar în cazul celor vaccinaţi. Testul COVID nu scuteşte de intrarea în carantină.

​Toate persoanele care intră în România trebuie să completeze, la punctele de frontieră, un formular de triaj COVID. Formularul de triaj trebuie înmânat reprezentantului DSP, la intrarea în ţară. Declaraţia poate fi descărcată în format fizic şi completată sau poate fi completată online.

                                                                                                                    Adina Silav