5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 15:42
No menu items!

Noua gardă de procurori din DNA

spot_img

DNA_Sediu

Plecările de procurori din DNA după venirea la conducerea instituției a duetului Laura Codruța Kovesi  – Marius Iacob au început să se confirme. De la 1 decembrie vor pleca definitiv din DNA Viorel Cerbu – fostul adjunct al Secției de Combatere a Corupției și Iuliana Bendeac, unul dintre procurorii de caz din dosarul de șantaj în care au fost inculpați Dan Voiculescu, fiica sa și mai multe televiziuni ale trustului Intact.

În parlalel însă, întâmplător sau nu, în DNA au început să fie delegați procurori apropiați de noua conducere a instituției.

De la Codruț Marta la Realitatea TV

Astfel, procurorul Carmen Damian lucrează alături de șeful Secției I din DNA, Gheorghe Popovici, la celebrul de acum dosar Realitatea în care sunt învinuite mai multe persoane printre care Elan Schwartzenberg, fratele acestuia dar și Monica Hoffman, o apropiată a familiei. Interesant este că dosarul a fost instrumentat la Parchetul General de Carmen Damian, care cerceta dispariția lui Codruț Marta.

Procurorul care a obținut arestarea lui Becali

Au mai venit în DNA procurorii Ana Dana Manuela, Ioan Amariei și Marian Gherman. Damian și Ana Dana Manuela au fost colege și la Parchetul Curții de Apel București dar și la Secția de Urmărire Penală de la Parchetul General, secție condusă de Marius Iacob în timp ce Ioan Amariei a devenit cunoscut la Parchetul Tribunalului București după ce a reușit să obțină arestarea pentru prima oară a patronului echipei Steaua București, Gigi Becali, în dosarul sechestrării hoților mașinii latifundiarului.

Procurorul Cămătarilor și Sportivilor

Procurorul Marian Gherman a venit în DNA de la DIICOT unde a lucrat ultimul dosar în  care au fost trimise în judecată clanurile Cămătaru și Sportivilor. Totodată, cât timp a activat în Secția de Urmărire Penală de la Parchetul General procurorul Gherman l-a anchetat și pe interlopul Nuredin Beinur, dosar în care, în primă instanță, Curtea de Apel București i-a achitat pe majoritatea celor trimiși în judecată după ce a descoperit că procurorul a cam „potrivit” interceptările pentru a-și susține acuzațiile.

În afară de cei menționați, au mai fost delegați în DNA procurorul Cristina Moraru de la Parchetul Curții de Apel București și Iulian Păncescu și Ramona Călărașu de la Parchetul Tribunalului București.

Surse judiciare au mai declarat pentru Sursa Zilei că mai multe mișcări de cadre în DNA ar putea avea loc după raportul pe MCV.

Ioana Theodoru