4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:25
No menu items!

Noua bancnotă de 10 euro a intrat în circulație. VEZI cum arată / VIDEO

spot_img

Aceasta este a doua bancnotă din seria “Europa”, care a intrat în circulație după introducerea noii bancnote de 5 euro în mai 2013

10euro

O nouă bancnotă de 10 euro a intrat în circulație, marți, alături de vechea bancnotă, care va fi acceptată în continuare, a transmis Banca Central Europeană (BCE), într-un comunicat de presă.

Potrivit BCE, deși au aceeași mărime și o înfățișare similară cu cea a bancnotelor euro aflate în prezent în circulație, noile bancnote din seria “Europa” au încorporate diverse elemente de siguranță. Ca și în cazul noii bancnote de 5 euro, noua bancnotă de 10 euro redă în hologramă și în filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului nostru.

“Este esențial ca oricine utilizează bancnotele euro să continue să facă acest lucru cu încredere deplină. De acea am introdus seria Europa”, a declarat Yves Mersch, membru în boardul executiv al BCE.

La finele lunii august 2014, erau în circulație un număr total de 2,1 miliarde de bancnote de 10 euro dintr-un total de 16,6 miliarde de bancnote cu o valoare nominală de 971 miliarde de euro.

Bancnotele din seria “Europa” cu denominări mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

R.D.