19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:49
No menu items!

Nou vot în Camera Reprezentanţilor privind reluarea parţială a activităţii administraţiei federale a SUA

spot_img

 Nou vot în Camera Reprezentanţilor privind reluarea parţială a activităţii administraţiei federale a SUA

Republicanii din Camera Reprezentanţilor urmau să se pronunţe miercuri prin vot asupra reluării parţiale a activităţii administraţiei federale a SUA, după ce lipsa unui acord asupra bugetului federal a provocat o criză politică la Washington, relatează France Presse.

Deputaţii republicani iau în calcul votarea a cinci miniproiecte specifice, pentru: parcuri, muzee şi monumente naţionale; servicii de asistenţă pentru veteranii de război; Washington D.C.; rezervişti; cercetări pentru combaterea unor maladii grave, precum cancerul. Calendarul exact al acestor voturi nu era deocamdată cunoscut miercuri dimineaţă (ora locală).

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, consideră că „redeschiderea doar a părţilor administraţiei federale pe care ei (republicanii) le doresc nu este o soluţie responsabilă”.

Republicanii au mai avut marți o tentativă de de adoptare urgentă în Camera Reprezentanţilor a trei texte privind reluarea parţială a activităţii administraţiei federale, însă aceasta a eşuat ca urmare a opoziţiei taberei democraţilor, deoarece ar fi fost necesară o majoritate calificată de două treimi. Pentru votul de miercuri nu ar avea nevoie decât o majoritate simplă.

Însă, chiar dacă aceste texte ar fi aprobate ulterior de Senat, Casa Albă anunţat miercuri dimineaţă că se va opune prin veto. Asemenea senatorilor democraţi preşedintele Barack Obama solicit un proiect de lege a finanţelor de şase săptămâni pentru întreaga administraţie federală a SUA.

C.A.