9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:17
No menu items!

Nou videoclip cu un ostatic la Kobane, difuzat de Statul Islamic – VIDEO

spot_img

Ostaticul britanic neagă informațiile potrivit cărora jihadiștii ar fi fost forțați să-și abandoneze ofensiva împotriva orașului kurd

 John Cantlie

Organizația Statul Islamic a difuzat luni un videoclip ce îl arată pe ostaticul britanic, fotojurnalistul John Cantlie, aparent la Kobane și care vrea să demonstreze că gruparea este încă activă în acest oraș sirian disputat, notează AFP.

Jurnalistul de 43 de ani apare într-un oraș în ruină vorbind în fața camerei și susținând că “mujahedinii” (luptătorii islamici) nu s-au retras. Cantlie face referire la informații ale canalului britanic BBC difuzate la 17 octombrie și la afirmații făcute de purtătorul de cuvânt al Pentagonului pe 16 octombrie.

Videoclipul prezintă un șir de silozuri de cereale peste care flutură steagul Turciei, care corespund cu imaginile regiunii situate chiar peste frontieră.

http://www.youtube.com/watch?v=QBnxP78N2iw

Se văd de asemenea imagini aeriene alături de un banner ce afirmă că ele au fost luate de o “dronă a armatei SI”, arătând străzi în ruină la Kobane, al căror plan corespunde hărților prin satelit ale orașului înainte de conflict.

Ostaticul britanic, care s-a exprimat deja în alte videoclipuri ale grupării SI, neagă informațiile potrivit cărora jihadiștii ar fi fost forțați să-și abandoneze ofensiva împotriva orașului kurd, declarând că acești combatanți ultraradicali încă controlează cartiere din est și sud.

John Cantlie a fost răpit în Siria în noiembrie 2012 în timp ce relata despre războiul civil.