9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:50
No menu items!

Nou tip de anticorp împotriva virusului Ebola

spot_img

Ebola a infectat 6.553 de persoane și a provocat moartea a 3.100 de oameni în Liberia, Sierra Leona și Guinea

 ebola

Cercetătorii thailandezi au anunțat joi descoperirea unui nou tip de anticorp împotriva virusului Ebola, “mai eficient decât cei existenți”, dar care trebuie încă experimentat pe animale și oameni, informează EFE.

Este o nouă structură de anticorp, un nou mecanism, pentru a anihila mai eficient febra Ebola

Udom Kahinton,

membru al echipei de cercetători de la Facultatea de Medicină a Spitalului Siriraj din Bangkok

Noul anticorp este suficient de mic pentru a pătrunde în celulă și a distruge proteinele de Ebola, susțin cercetătorii, care subliniază că este inofensiv pentru oameni deoarece a fost dezvoltat pe bază de gene umane și va putea fi produs în cantități mari.

Cercetătorii au relevat că testele ar putea dura un an, deși timpul s-ar putea scurta dacă ar fi oferită finanțare și mijloace, înainte de a putea crea un vaccin experimental. Siam Bioscience, o companie farmaceutică creată cu participarea Thailandei și Cubei, s-a arătat interesată de testările acestui nou anticorp.

Deocamdată, există mai multe medicamente experimentale împotriva Ebola, precum Zmapp (un cocktail de trei tipuri de anticorpi) și se așteaptă ca firmele GlaxoSmithKline (GSK) și NewLink Genetic să anunțe un vaccin înainte de sfârșitul anului.

În șase luni, virusul Ebola a infectat 6.553 de persoane și a provocat moartea a 3.100 de oameni în Liberia, Sierra Leona și Guinea, cele trei țări cele mai afectate de această epidemie din Africa Occidentală.

C.A.