28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:06
No menu items!

Nou exerciţiu militar în Marea Neagră

spot_img

exercitiu_militar

Peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul „Vectorul 2014”, care se desfăşoară în perioada 5-9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a precizat luni că exerciţiul „Vectorul” se desfăşoară în fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Forţele Navale în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor încredinţate. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Navale.

Săptămâna trecută, MApN a informat că un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, în Germania, la exerciţiul „ROT 14-4 Combined Resolve II” desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR).

De asemenea, forţele aeriene americane şi românești au participat, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul „Dacian Viper 2014” cu avioane F-16 la Câmpia Turzii.

În luna martie, distrugătorul american USS Truxtun a efectuat manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

R.D.