9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:20

NOU CUTREMUR în Nepal: 7,4 grade pe Richter. Mai multe persoane au murit

spot_img

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat marți că mai multe clădiri s-au prăbușit. Aeroportul din Kathmandu a fost închis

cutremur_nepal

Mai multe persoane au murit în urma prăbușirii unor case, după cutremurul de 7,4 grade pe scara Richter produs marți în Nepal, relatează DPA.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey — USGS), cutremurul cu magnitudinea de 7,4 grade a avut epicentrul la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul de 7,8 grade de pe 25 aprilie, care a provocat decesul a 8.046 de persoane.

O replică de 5.6 grade pe Richter a fost înregistrată la câteva minute după seismul de marți, potrivit USGS, citat de AFP.

Mai multe cadavre au fost recuperate de la cel puțin o clădire, a declarat Paul Dillon, purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație. Cel puțin 14 persoane au murit.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat marți că mai multe clădiri s-au prăbușit. Aeroportul din Kathmandu a fost închis.

Autoritățile locale nu putut fi contactate pe fondul întreruperii comunicațiilor după cutremur.

R.D.