10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:22
No menu items!

Nou atac armat în Germania. Un sirian azilant a ucis o femeie cu o sabie și a rănit două persoane. FOTO/VIDEO

spot_img

Un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a ucis o femeie cu o macetă și a rănit alte două persoane în orașul Reutlingen, landul Baden-Wuerttemberg, din Sud-Vestul Germaniei, fiind apoi arestat, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al poliției, transmite Reuters.

Atacul s-a produs într-o stație de autobuz din oraș la ora locală 16:30, după o altercație, relatează DPA. Tânărul sirian mai fusese implicat în alte incidente în care rănise oameni, a spus sursa citată. Purtătorul de cuvânt al poliției nu avea informații despre momentul sosirii refugiatului în Germania sau când au avut loc incidentele anterioare. Se pare că bărbatul a acționat singur, a spus oficialul german. „Nu mai există niciun pericol pentru nimeni în acest moment”, a declarat acesta pentru Reuters. Baden-Wuerttemberg este al treilea land ca mărime din Germania.

Agenția de presă germană menționează că nu există detalii suplimentare referitoare la persoana care a comis atacul sau la motivele acestuia. Momentan, nu există dovezi cu privire la eventuali complici, potrivit DPA.

sirian_atac_germania

Potrivit ziarului Bild, citat de EFE, bărbatul alerga cu maceta în mână prin centrul orașului și a atacat mai multe persoane care stăteau lângă un restaurant turcesc, provocând panică în rândul celor aflați în apropiere.

Poliția germană a anunțat că nu dispune de elemente care să lase să se creadă că atacul cu machetă de duminică, soldat cu un mort și cu doi răniți, în orașul Reutlingen (sud-vestul Germaniei) a fost de origine teroristă. „În stadiul actual al anchetei, nu dispunem de niciun element care să indice că a fost vorba despre un atac terorist”, a transmis poliția din Reutlingen într-un comunicat.

Emanuel Stan