10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:18
No menu items!

Nou șef al DNA, un procuror controversat, anchetat de colegi în două dosare

spot_img

Calin Nistor, delegat la șefia DNA
foto: luju.ro

Procurorul Călin Nistor a fost delegat de Daniel Morar în funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Împuternicirea sa la șefia DNA este valabilă șase luni.

Potrivit unui comunicat remis joi de Ministerul Public, “prin ordinele emise în data de 07.03.2013 de către Prim – Adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus, la cerere, încetarea din data de 11.03.2013 a delegării doamnei procuror Laura Oprean în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cu aceeaşi dată, doamna procuror Laura Oprean va fi delegată pe o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

“În funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost delegat începând cu data de 11.03.2013 domnul Călin Nistor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PÎCCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se precizează în comunicatul Ministerului Public.

Potrivit unor surse judiciare, procurorul Călin Nistor a fost vizat de o anchetă penală într-un dosar deschis la DNA București, în care anchetatorul era acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, furt, precum și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. În final, Călin Nistor a primit însă rezoluția de neîncepere a urmăririi penale.

O plângere similară, pe numele lui Călin Nistor, a ajuns, în primăvara anului trecut, și la Parchetul General – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Soluția a fost însă aceeași.

R.D.