12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 10:31

Nouă turişti blocaţi pe Transalpina din cauza zăpezii, recuperaţi de jandarmii montani

Drum-inzapezit

Nouă turişti, între care şi un copil, care au rămas blocaţi pe Transalpina, după ce drumul a fost acoperit cu zăpadă, au fost recuperaţi joi şi vineri de jandarmii montani şi de salvamontiştii din Alba.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au recuperat joi de pe munte trei familii, respectiv şase adulţi şi un copil, care au urcat cu trei maşini de teren pe Transalpina şi au rămas blocate, din cauza zăpezii, în zona Tărtărău.

Cele trei familii au intenţionat să traverseze Transalpina deşi drumul este închis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcuveţ, în zona în care au rămas blocate cele trei familii zăpada ajunge până la 50 de centimetri. 

Vineri, jandarmii montani şi salvamontiştii au recuperat doi tineri din Sighetul Marmaţiei care intenţionau să ajungă la Rovinari şi au urcat din Sebeş pe Transalpina după indicaţiile GPS-ului. Tânărul şi logodnica sa au rămas blocaţi în zăpadă în zona Oaşa.

Niciuna din cele nouă persoane nu a fost rănită şi nu a necesitat intervenţie medicală.

Drumul Naţional 67 C, cunoscut şi sub denumirea de “Transalpina”, este închis în zona montană până în primăvară, iar restricţiile sunt semnalizate prin panouri de avertizare.

Lucian Mera