6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:08

Nouă traficanți de droguri au fost reținuți

spot_img

Traficanții aveau o plantație indoor de canabis în București

 

droguri

Nouă traficanţi de droguri, care aveau o plantaţie de canabis într-o locuinţă din Bucureşti şi care deţineau, de asemenea, Metadonă, Ecstasy şi heroină, au fost reţinuţi miercuri şi prezentaţi, joi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Gruparea a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu poliţişti judiciari din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Anchetatorii au făcut, miercuri, cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite o plantaţie indoor de cannabis, precum şi peste un kilogram de cannabis uscat, în total. De asemenea, au mai fost găsite şi diferite cantităţi de droguri de mare risc – comprimate Metadonă, comprimate Ecstasy şi heroină adusă din Turcia.

Anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani obţinute din vânzarea drogurilor, precum şi telefoane mobile folosite la comiterea infracţiunilor.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că persoanele faţă de care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au vândut în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, diferite cantităţi de droguri de risc şi droguri de mare risc, pe teritoriul Capitalei“, spun procurorii DIICOT.

Cercetările continuă şi faţă de alte persoane, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor reţinuţi.

 D.M.