3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:55
No menu items!

Nouă scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima. Cauzele incindentului sunt necunoscute

spot_img

Nouă scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima. Cauzele incindentului sunt necunoscute

Circa 360 de litri de apă radioactivă s-au scurs la centrala nucleară de la Fukushima de la un sistem de desalinizare dintr-un pavilion, a anunţat vineri compania exploatatoare a centralei, citată de AFP.

Potrivit companiei Tokyo Electric Power (Tepco), scurgerea der apă a fost descoperită de un lucrător, după un avertisment lansat de un detector.

Apa, care s-a împrăştiat pe o suprafaţă de 30 de metri pe 12 metri, nu a ieşit din pavilion. Sistemul defect a fost oprit, însă cauza scurgerii rămâne pentru moment necunoscută.

Nicio schimbare semnificativă nu a fost constatată la nivelul radioactivităţii posturilor de control din împrejurimi, a precizat Tepco, care a anunțat o conferință de presă în cursul serii la Tokyo, în cadrul căreia va oferi mai multe informații.

Unităţile de desalinizare sunt folosite pentru scoaterea sării din apa folosită la răcirea reactoarelor, care este încă radioactivă dar fără cesiu şi alte elemente radioactive.

Centrala Fukushima Daiichi, pusă în pericol de cutremurul cu magnitudinea de 9 grade şi de tsunamiul care a urmat în   11 martie 2011, este considerată stabilizată din decembrie 2011, de compania Tepco şi autorităţi, dar este afectată în mod constant de incidente.

C.I.