1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:37
No menu items!

Nouă grevă generală în Grecia, a patra de la începutul anului

spot_img

greva grecia

Grecia se confruntă, miercuri, cu o nouă grevă generală de 24 de ore împotriva măsurilor de austeritate impuse de creditorii săi internaţionali, aflați la Atena pentru a examina starea finanțelor țării, transmite France Presse.

Această mobilizare a sindicatelor din privat (GSEE) şi din sistemul public (Adedy) este cea de-a patra grevă generală de la începutul anului şi a afectat în principal, în cursul dimineţii, legăturile maritime dintre Grecia continentală și insulele acesteia, în condițiile în care majoritatea marinarilor diferitelor companii din sector au aderat la mișcare.

Oprirea activității pe durata a trei ore la începutul și la finalul zilei era prevăzută autobuzele și troleibuzele din capitale, în vreme ce la Acropole, cel mai vizitat obiectiv turistic grecesc, accesul turiștilor urma să fie suspendat timp de două ore, în cursul dimineţii.

Ambuteiaje de amploare s-au format în timpul dimineții la Atena, pe fondul funcționării parțiale a transporturilor publice. Centrul orașului a fost închis circulației la sfârșitul dimineții din cauza acțiunilor de protest programate de cei de la GSEE, Adedy și sindicatul Pame, apropiat de Partidul Comunist.

C.A.