10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:19

Nouă dintre ucrainenii răniți pe A 2 au plecat spre casă

spot_img

Nouă dintre cei 48 de ucraineni răniţi duminică în accidentul petrecut pe autostrada A2, au plecat spre Ucraina cu un autocar

autocar accidentlibertatea.ro

Un alt grup de pasageri din autocar vor pleca spre Ucraina în cursul zilei  de luni, au precizat reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti. Oficialii ucraineni au precizat că din cele 48 de persoane aflate în spitalele din București, 9 au plecat de dimineață, iar pentru alte 10, medicii se mai consultă pentru că au unele rezerve cu privire la asigurarea stării normale de sănătate pe parcursul unei distanțe așa lungi.

Autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în jurul orei 1.00, pe Autostrada Soarelui. Din cele 53 de persoane care se aflau în autocar, o adolescentă de 17 ani şi o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale. Conform poliției, 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.

IGPR a anunțat că autocarul era condus de doi şoferi bulgari, care transportau mai mulţi elevi care au fost în tabără, două familii şi alte persoane care se întorceau din vacanţă. Polițiștii nu au stabilit cu exactitate cauzele accidentului, dar se ia în calcul ipoteza ca șoferul aflat în acel moment la volan să fi adormit, pentru că la locul producerii accidentului nu s-au găsit urme de frânare. Autocarul a fost transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză.