0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:43
No menu items!

Notele din timpul liceului, scoase de la admiterea la facultate

spot_img

protest studenti

Notele obținute în timpul liceului nu vor mai fi luate în calcul pentru admiterea la facultate, care se va face, din anul 2014, doar pe baza rezultatelor de la bacalaureat, a anunţat, luni, ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu.

“Ordinul privind cadrul general de admitere în învățământul superior pentru licență, master, doctorat este aprobat. Au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere notele din timpul anilor de studiu din liceu. Pot fi luate în considerare probleme de bacalaureat, media de bacalaureat și media de licență în cazul examenului de masterat. În anul universitar 2014-2015. Pentru licență este vorba de media de la bacalaureat și notele de la probele de bacalaureat, și nu notele din timpul anilor de studiu”, a explicat ministrul.

Mihnea Costoiu a afirmat că examenul de bacalaureat s-a dovedit și anul acesta organizat fără cusur și a susținut că acesta este un examen căruia nu i se pot reproșa vicii sau incorectitudini.

Până acum, luarea în calcul a notelor din liceu era lăsată la latitudinea organizatorilor examenului de admitere, respectiv a facultăţilor.

De asemenea, Mihnea Costoiu a precizat că universităţile vor putea stabili, pe lângă acest nou cadru general, criterii specifice pentru admiterea la licenţă, master sau doctorat. Noua regulă de la admitere este anunţată cu şase luni înainte, aşa cum prevede legea.

“Ele pot să stabilească orice fel de criterii doresc, pe care și le asumă prin decizia senatelor și a consiliilor de administrație. Acesta este un ordin general. Este un ordin care după foarte mulți ani apare, așa cum zice legea, cu șase luni înainte. Zilele acestea va fi publicat în Monitorul Oficial”, a spus Costoiu.

 D.M.