Nota serviciului secret al MAI care-l incriminează pe Berbeceanu

Un document al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI – serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne) spulberă mitul comisarului Berbeceanu. Potrivit Lumeajustitiei.ro, documentul conține acuzații extrem de grave, iar detaliile oferite îl prezintă pe comisarul Traian Berbeceanu ca pe un polițist prezumtiv corupt.

Nota DIPI a fost întocmită pe 14 noiembrie 2013, după reținerea lui Berbeceanu de către DIICOT, finalizată cu arestarea acestuia, însă aceasta cuprinde alte note de informare ale serviciului secret al MAI făcute înaintea arestării comisarului, încă din 2012, care se referă la activitatea acestuia din perioada 2010 – 2013, scriu jurnaliștii luju.ro.

Pe lângă detaliile despre Traian Berbeceanu, notele DIPI vin să confirme că dosarul făcut de DIICOT împotriva comisarului  nu a fost lipsit de fundament, așa cum a susținut DNA, ci a fost precedat de avertismente și semnale de alarmă trase de un serviciu secret, mai arată luju.ro. 

În document se vorbește despre:

  • favorizarea de către Berbeceanu a unor persoane în dosarele penale pe care le avea în instrumentare, în schimbul unor avantaje materiale;
  • legături ale comisarului cu persoane cercetate penal, alături de care acesta participa frecvent la petreceri, la o cabană din Munții Retezat;
  • credit contractat de la o bancă de către Berbeceanu, dar care ar fi fost achitat de un inculpat.

Același document cuprinde și informații despre “managementul defectuos” al comisarului Traian Berbeceanu.

Citiți AICI documentul DIPI care-l incriminează pe Traian Berbeceanu.

R.D.

NICIUN COMENTARIU