7.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 8:57
No menu items!

Normă de hrană de aproape 1 milion de euro pentru polițiștii locali din sectorul 6

spot_img

Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea aproba bugetul pentru norma de hrană a polițiștilor locali

Politia-Locala-6_SZ

Primăria Sectorului 6, condusă „invizibil” de Rareș Mănescu, cheltuiește milioane de lei, banii cetățenilor rezultați din plata taxelor și a impozitelor, pentru norma de hrană a polițiștilor locali.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Poliției Locale Sector 6 ar putea fi majorat cu aproximativ 3,7 milioane de lei, bani pentru mâncarea polițiștilor locali care se plimbă prin parcuri și se ocupă cu ridicarea mașinilor.

Pe site-ul Primăriei Sectorului 6 a fost postat un proiect de hotărâre, aflat în dezbatere publică până în data de 10 mai, privind acordarea normei de hrană personalului Direcției Generale de Poliției Locală Sector 6. Conform Consiliului Local al Sectorului 6, „norma de hrană se acordă în bani, respectiv alocația valorică zilnică ce reprezintă valoarea financiară neinpozabilă a normei de hrană, în conformitate cu legislația în vigoare”. Banii pentru mâncarea polițiștilor locali se acordă în baza unui ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnnea, de la sfârșitul lunii martie, privind contravaloarea alocației valorice a normei de hrană acordată personalului poliției locale. În ordinul parafat de ministrul Liviu Dragnea se precizează că normele de hrană zilnice de care beneficiază personalul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 sunt diferențiate pe categorii de personal.

Din cei 384 de angajați ai Direcției Generale de Poliției Locală Sector 6, potrivit organigramei aprobate în iunie 2014, 25 de angajați sunt în funcții de conducere, 349 de persoane ocupă funcții de execuție și 10 poziții contractuale de execuție. Cei 25 de șefi din cadrul Poliției Locale Sector 6 primesc o normă de hrană de 540 de lei/lună/persoană. Cei mai mulți bani îi primesc cei 349 de polițiști locali, care încasează 720 de lei/lună/persoană. Un calcul simplu arată că Primăria Sectorului 6 trebuie să facă rost de circa 285.000 de lei/lună, pentru a asigura banii de mâncare polițiștilor locali.

Ștefan Etveș