23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:22
No menu items!

Norica Nicolai s-a înscris în ALDE

spot_img

Norica Nicolai: Voi rămâne liberală orice s-ar întâmpla

Nicolai Norica_SZ

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai s-a înscris, marți, în grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European (PE). Înscrierea a avut loc în cadrul unei ședințe a grupului ALDE, desfășurată la sediul din Bruxelles al legislativului european.

Norica Nicolai a declarat că a revenit, de fapt, în grupul ALDE din care, din punct de vedere juridic, a făcut parte cinci ani și în numele căruia PNL a obținut 15% din voturile electoratului român la alegerile europarlamentare, potrivit Agerpres.

Cred că pentru un om politic este onorant să-și urmeze drumul pe care electoratul i l-a dat, și mai puțin oportunismul și un gen de comportament politic care n-are cu nimic de-a face cu voturile cetățenilor. Am ales această cale cu toate riscurile în PNL și o voi urma, voi rămâne liberală până la capăt. Și îmi pare rău că PNL, un partid de tradiție, de istorie, și un partid care a marcat România în acești 23 de ani, n-a crezut de cuviință că este normal într-o democrație europeană să urmezi votul electoratului și mai puțin interesele legitime sau nu ale unor lideri politici.

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

De asemenea, Norica Nicolai a precizat că se va aștepta la orice în România și a subliniat că va rămâne liberală „indiferent ce s-ar întâmpla”.

Și cred că acest lucru este mai important pentru mine. Mi-am asumat acest lucru și l-am declarat public la congresul PNL la care am cerut partidului să dea un vot pentru rămânerea în ALDE. Din păcate, interesele unor lideri politici din partid n-au avut nimic de-a face cu opțiunea doctrinară a PNL. Aș fi așteptat la acel congres ca cineva să spună de ce doctrina creștin-democrată, creștin-socială, conservatorismul, sunt opțiuni pentru PNL. Unii n-au vrut, alții n-au putut, foarte mulți sunt convinsă că nu știau, dar știau un lucru – că trebuie întotdeauna să te atașezi celui mai puternic. Cred că acest tip de comportament trebuie să dispară din politica românească, trebuie să te atașezi grupului din care faci parte ca viziune și ca suport.

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

D.M.