9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:13
No menu items!

Norica Nicolai nu aderă la grupul PPE

spot_img

Europarlamentarul PNL va rămâne la grupul ALDE

Nicolai Norica_SZ

Singurul europarlamentar PNL de până acum care nu vrea să se alăture grupului popularilor europeni este Norica Nicolai. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3.

Norica Nicolai nu aderă la PPE. M-am convins singur că Norica Nicolai nu este de acord cu ruperea PNL din ALDE. Nu face un demers în interiorul PNL, dar veți vedea niște evoluții interesante până la Congres

Radu Tudor
jurnalist Antena 3

De altfel, Norica Nicolai i-a criticat dur pe popularii europeni, mai ales atunci când aceștia au contestat suspendarea președintelui Traian Băsescu, în vara anului 2012.

Europarlamentarul a fost singurul liberal care s-a abținut, în ședința Biroului Politic Național, de la a vota afilierea PNL la PPE.

Norica Nicolai a declarat, în urmă cu o săptămână, la Antena 3, că fostul lider al PNL, Crin Antonescu, i-a indus în eroare pe liberali, după ce le-a promis acestora ca astăzi vor apărea pe listele PPE.

PNL este în continuare membru al ALDE. Consider că am fost indusă în eroare de Crin Antonescu. Am văzut că în momentul de faţă nu putem fi primiţi în PPE şi cred că e foarte corect, pentru că prin statut avem nevoie de o dezbatere cu privire la doctrină şi la valorile pe care e nevoie să le adoptăm odată cu intrarea în PPE. Voi cere astăzi un punct de vedere al domnului Iohannis pentru că, în opinia mea, această atitudine a noastră ne pune în afara PNL, care ne obligă ca decizia de afiliere la PPE să o luăm prin Congres

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

Eurodeputatul Norica Nicolai nu ne-a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma informația.

Valeriu Motoc