22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:10
No menu items!

Norica Nicolai, despre ALDE: Când familia te-a susţinut, nu ai voie să-i spui la TV că divorţezi

spot_img

Europarlamentarul a susținut că opţiunea politică la afliliere a unui partid rămâne nu doar de doctrină, ci şi o opţiune de onoare

Nicolai Norica_SZ

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, sâmbătă, în cadrul congresului liberal, despre părăsirea de către partid a grupului ALDE din Parlamentul European. Nicolai a spus că, atunci când ai fost alături de o „familie” care te-a susţinut, „nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi”.

Suntem la al 18-lea congres, şi sunt sigură că toţi şi cei care ascultați şi cei care nu ascultaţi, sunteţi interesaţi ca acest partid să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare.

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

Norica Nicolai i-a mulţumit lui Mircea Ionescu Quintus pentru că a impus acel amendament care vorbeşte despre identitatea liberală, şi a arătat că îşi doreşte nu doar să se vorbească despre identitatea, istoria acestui partid într-un viitor statut, ci ca doctrina liberală, istoria liberală, să fie şi doctrina unui viitor partid. „Altfel, suntem la vorbe, iar faptele sper să nu contrazică aceste vorbe”, a continuat ea.

Europarlamentarul a vorbit şi despre dezafilierea PNL-ul de grupul ALDE din Parlamentul European şi a dat exemplul unei declaraţii a lui Sorin Frunzăverde care saluta, la un moment dat, aderarea PNL la ALDE.

Cred că domnul Frunzăverde care se bucura în acel moment s-a aflat totdeauna prin detaşare la PNL şi va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă o dată cu marea fuziune. (…)Când ai fost alături de o famile care te-a susţinut pe tine, ca partid, şi pe cei 7 milioane de români acuzaţi de lovitură de stat (…) nu ai voie să-i spui la televizor că divorţezi, pentru că, din păcate, şi aici, politica de televizor a distrus legătura dintre cetăţean şi partide. (…)Putem vorbi despre un mare proiect al Dreptei. Cine îşi asumă răspunderea pentru deviajul de stânga din USL? Nu noi, stimaţi colegi? De ce a trebuit să facem o haltă între o doctrină de stânga pentru a ne întoarce la dreapta. Răspunsul trebuie să-l dăm tot noi.

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

Norica Nicolai a arătat că rezultatul de 15% de la alegeri este doar meritul primarilor din ţară.”Rezultatul e al vostru, nu al conducerii partidului, care a eşuat în marile oraşe, şi care şi-a dat demisia pentru aceasta. De aceea suntem astăzi într-un congres„, a adăugat ea.

Nicolai a vorbit şi despre PDL, spunând: atunci când „cineva te ajută să treci puntea spre iad, nu cred că merită să stai cu el la masă”. Ea a adăugat că trei ani, PNL a câştigat alegerile vorbind despre modul în care guvernul Boc a tăiat pensiile şi cum a batjocorit românii. „Ce le veţi spune când Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutru, Theodor Stolojan, oameni care au trădat acest partid, sunt astăzi la masă cu noi?„, a menţionat Norica Nicolai.

Europarlamentarul şi-a exprimat convingerea că „sunt liberali care vor servi cu demnitate şi onoare cetăţeanul, şi nu grupurile de interese, care vor proteja această ţară şi nu o vor vinde„.

Nu aş vrea să vindem pe preţ mic PNL, care este partidul istoriei româneşti„, a adăugat Norica Nicolai.

R.D.