22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:38
No menu items!

Norica Nicolai: Crin Antonescu ne-a indus în eroare

spot_img

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai susține că fostul președinte liberal, Crin Antonescu, i-a indus în eroare când le-a comunicat că trebuie să valideze trecerea PNL de la ALDE la PPE, pentru a fi aprobată până în iulie

Nicolai Norica_SZ

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, marți, la Antena 3, că fostul președintele liberal, Crin Antonescu, i-a indus în eroare când le-a comunicat în Biroul Politic Național al PNL că trebuie să valideze afilierea formațiunii politice la PPE în Parlamentul European (PE), pentru ca trecerea în grupul popularilor europeni să fie aprobată până pe 3 iunie.

Norica Nicolai a fost întrebată ce înseamnă amânarea procedeului prin care PNL intră în Partidul Popular European(PPE).

Înseamnă că PNL e în continuare membru al ALDE, iar eu consider că am fost induși în eroare de domnul Antonescu. Am văzut că în momentul de față nu putem fi primiți în PPE și cred că e foarte corect, pentru că prin statut avem nevoie de o dezbatere cu privire la doctrină și la valorile pe care e nevoie să le adoptăm odată cu intrarea în PPE. Voi cere astăzi un punct de vedere al domnului Iohannis pentru că, în opinia mea, această atitudine a noastră ne pune în afara PNL, care ne obligă ca decizia de afiliere la PPE să o luăm prin Congres.

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

Întrebată la ce s-a referit când a spus că a fost indusă în eroare de fostul lider al PNL, Norica Nicolai a răspuns: “M-am referit la faptul că în ședința BPN, dar și în declarația publică a dânsului, valida opțiunea PNL de a se afilia la PPE și domnul așa ne-a spus că în teremenul cel mai scurt, 3 iunie, procedura e îndeplinită. După ce Congresul va decide această schimbare doctrinară vom depune documentele necesare afilierii și urmează ca PPE, în septembrie, să ia o decizie”, a declarat Nicolai.

D.M.