Norica Nicolai către Timmermans: De ce nu am avut o analiză a corupţiei în toate statele membre UE? Vă plac doar acestea trei?

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a acuzat, miercuri, parlamentarii europeni că nu au făcut o analiză asupra corupţiei în toate statele membre ale Uniunii Europene, acuzându-i pe aceştia de dublu standard.

“Ca popor pro-european suntem foarte constructivi. Domnule Timmermans, nu e nevoie de nicio autorizaţie ca să protestezi în Europa. Acesta este standardul pe care îl impuneţi la Bucureşti. (…)Dublul standard devine o realitate în această dezbatere. Asta nu aduce mai multă unitate Europei, este o lipsă de coeziune, obiectivitate. Aş întreba de ce nu am avut o analiză asupra corupţiei în toate statele membre ale Uniunii Europene? Ori vă plac doar acestea trei?”, a declarat Norica Nicolai, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

Reacţia europarlamentarului ALDE vine după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că Parlamentul României nu a dat semne că răspunde recomandărilor primite în ceea ce priveşte modificarea legilor justiţiei.

R.D.

NICIUN COMENTARIU