22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:15
No menu items!

Norica Nicolai: Armata României are muniție doar pentru 8 ore de război

spot_img

Nicolai Norica_SZ

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că intenţia Rusiei este să ajungă la gurile Dunării şi să obţină astfel frontieră cu România. Liberala a susținut că România are muniţie pentru doar opt ore de război, iar Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria.
Europarlamentarul făcut aceste declarații, la Suceava, în cadrul unui eveniment al organizaţiei de femei liberale. Cu această ocazie, Norica Nicolai a spus că Uniunea Europeană ar avea dificultăţi să-şi apere graniţele în cazul unui conflict armat, pentru că statele membre, mai ales cele din est, nu au armata pusă la punct.

La un atac asupra unui stat al Uniunii Europene nimeni nu poate reacţiona. Sunt state care pot să-şi folosească armatele timp de patru-cinci ore. Sunt state care pot rezista o lună, dar sunt foarte departe de frontiera estică. România are muniție doar pentru opt ore de război. Evenimentele din Ucraina ar putea genera o creştere a bugetelor de apărare, abandonate în ultima perioadă. Niciun stat membru NATO nu a respectat Tratatul de la Washington, să aloce 2,38% din bugetul de stat pentru apărare. Dacă cineva nu va mai respecta nicio normă de drept internaţional, Uniunea Europeană va avea dificultăţi în a-şi apăra frontierele

Norica Nicolai
europarlamentar PNL

Norica Nicolai a mai afirmat că Ucraina se va destrăma, partea estică urmând să fie preluată de Rusia iar statul vecin ar urma să rămână doar cu teritoriile din vest.

Valeriu Motoc