10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 4:44

Nordul Moldovei, îngropat în nămeți

Vremea rea și capricioasă în nordul Moldovei. Azi-noapte a nins abundent, iar viscolul a format troiene uriaşe. Mii de oameni din Botoşani, Suceava, Iaşi şi Vaslui au rămas izolaţi, după ce drumurile s-au închis. Mai mult, de mai bine de 24 de ore au rămas şi fără curent electric după ce căderile masive de zăpadă au afectate reţelele de electricitate.

Mai multe drumuri au fost închise circulaţiei, în timp ce pe altele au fost impuse restricţii. În judeţul câteva localităţi au rămas complet izolate.

Și în Vaslui sunt mari probleme. Nu numai că drumurile au fost înzăpezite, dar firmele care transportă pacienţii pentru dializă au fost prinse nepregătite pentru iarnă. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru perioada următoare. Vântul va viscoli în continuare zăpada şi va fi ger.

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, le-a cerut autorităţilor locale să se mobilizeze mai bine. Din cauza vremii, şcolile din Botoşani vor fi închise astăzi. În Iaşi, nu se vor face cursuri în unităţile de învăţământ din mediul rural.

D.M.