37 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 17:54
No menu items!

Noile trenuri de 100 de milioane de euro ale Metrorex sunt defecte

spot_img

Garniturile cumpărate de la firma spaniolă CAF au probleme în circulație

caf_metrou 1

Bucureștenii care circulă cu metroul pe linia Pipera-Berceni sunt blocați periodic în garnituri sau pe peroane, în ultimele trei luni de când s-au dat în folosință noile trenuri, din cauza unor defecțuni ale garniturilor cumpărate de la firma spaniolă CAF. În primăvară, Metrorex a tăiat peroanele de la metrou pentru a face loc noilor trenuri.

Ultima defecțiune a avut loc marți seară în jurul orei 19.30, când un metrou nou, de tip CAF, s-a defectat la Stația Unirii, iar circuția a fost oprită aproximativ 30 de minute. Zeci de mii de călători au fost nevoiți să aștepte, blocați în garniturile de metrou sau pe peroane, fără ca angajații Meteorex să ofere detalii. „Am urcat în metrou la Aviatorilor, după câteva minute de așteptare, am fost anunțați că trenul staționează 4-5 minute pentru că sunt anumite defecțiuni în zona stației Unirii. După alte 10-15 minute de așteptare am fost anunțați că nu s-a remediat defecțiunea și că nu se știe când pleacă trenul din stație”, ne-a spus un călător.

Mii de bucureșteni au fost blocați și în stațiile Piața Victorie, Piața Romană și Universitate. „Am stat blocați îm metrou la Piața Victoriei aproximativ 15 minute fără să ne precizeze motivul pentru care staționează garnitura. La Universitate am fost anunțați că trebuie să coborâm din tren și că ne vom continua călătoria spre Berceni trenul de pe sensul opus”, ne-a precizat un alt călător. După câteva zeci de minute, trenul de metrou defect a fost trasă către depou de un alt tren.

În septembrie, august și iulie au avut loc alte defecțiuni tehnice la metrou, sute de mii de călători fiind afectați din cauza întârzierilor. Oficialii Metrorex nu ne-au explicat de ce s-a defectat trenul de metrou CAF, marți seara, în zona stației Unirii, dacă noile trenuri CAF prezintă anumite defecțiuni din fabricație și cine plătește aceste defecțiuni.

Trenurile de metrou au fost puse în circulație la începutul lunii iulie, după câteva săptămâni de probe. Metrorex a anunţat introducerea în circulaţie, începând din 9 iulie, a noilor trenuri cumpărate de la firma CAF Spania, în urma unui contract de peste 97 de milioane de euro, acestea circulând pe magistrala Pipera-Piaţa Victoriei- Piaţa Unirii-Berceni. Contractul prevede achiziția a 16 trenuri de metrou de la firma spaniolă CAF.

Ștefan Etveș