3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 10:52
No menu items!

Noile restricții pentru București intră în vigoare în această noapte. Care sunt acestea

spot_img

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile şi pentru a decide, în consecinţă, restricţiile suplimentare care se vor aplica în Bucureşti pe baza analizei făcute de Direcţia de Sănătate Publică.

Rata de incidenţă anunţată luni este de 3,19 la mie, în creştere faţă de ieri.

Prin urmare, şcolile intră în “scenariul roşu” pentru următoarele două săptămâni, iar închiderea afectează şi unităţile de învăţământ pentru preşcolari.

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe stradă, nu doar în spaţiile publice aglomerate, iar activitatea din interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor precum şi activitatea din sălile de spectacol este suspendată. Se închid şi operatorii economici care activează în domeniul jocurilor de noroc.
 

Astfel, Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București a decis că „începând cu ora 00.00, 20 octombrie”, să intre în vigoare următoarele restricții: 

  1. Activitatea didactică va fi suspendată față în față, inclusiv în creșe și universități. Școala se va face, așadar, exclusiv online.
  2. Se interzice activitatea în cinematografe, săli de spectacole.
  3. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe nas și pe gură, în spații publice.
  4. Se interzice activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor.
  5. Este permisă activitatea operatorilor economici în interior doar pentru clienții cazați în pensiuni și hoteluri.