13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:16

Noile prețuri la parcările din București, mai mari și de 6 ori. Vezi HARTA zonelor cu tarifele

Consilierii generali au votat, marți, noile tarife pentru parcarea anuală de reședință, mai mari și de 6-7 ori pentru anumite zone.

La propunerea primarilor de sector și a lui Nicușor Dan, Consiliul General a adoptat majorarea taxei pentru locurile de parcare de reședință. Astfel, din 2022, cine are loc de parcare la bloc va plăti între 300 şi 600 de lei pe an pentru a putea beneficia în continuare de el. Este o majorare de 6-7 ori, aproximativ, faţă de tarifele actuale.

Conform hotărârii consilierilor locali, Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, D. Cea mai scumpă parcare o vor plăti bucureștenii din zona A, care reprezintă centrul Capitalei. Aici, parcarea va costa 600 de lei, față de 84 de lei.

În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.

Taxa a fost calculată anual, nu pe zi, ca până acum, la solicitarea expresă, în ședința CGMB, a primarului general Nicușor Dan.

Pe HARTA de mai sus, Zona A este marcată cu mov, Zona B este indicată cu portocaliu, Zona C este reprezentată cu galben, iar Zona D este delimitată cu albastru.

Emanuel Stan