4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:08
No menu items!

Noii candidați la funcții de procurori șefi în DNA, intervievați de CSM pe 11 noiembrie

spot_img

CSM_SZ

Magistraţii Gheorghe Popovici, Dănuţ Volintiru şi Mariana Alexandru, propuşi pentru funcţii de conducere la secţii din DNA, vor fi intervievaţi de Secţia pentru procurori a CSM pe 11 noiembrie, iar avizele vor fi trimise ministrului justiţiei pe 12 noiembrie.

Secţia pentru procurori a CSM a stabilit, marţi, calendarul pentru examinarea propunerilor transmise de ministrul justiţiei pentru funcţii de conducere la secţii ale DNA.

Pe 11 octombrie, ministrul justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori a CSM o adresă prin care a cerut retragerea propunerilor transmise pe 3 octombrie de numire a Iulianei Bendeac şi a lui Viorel Ioan Cerbu pentru funcţiile de procuror şef şi, respectiv, procuror şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.

Tot atunci, ministrul justiţiei a transmis CSM noi propuneri pentru aceste funcţii, respectiv Gheorghe Popovici – pentru funcţia de procuror şef la Secţia de combatere a corupţiei și Dănuţ Volintiru – pentru funcţia de adjunct la aceeaşi secţie. De asemenea, a fost propusă numirea Marianei Alexandru pentru funcţia de procuror şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, care ocupase funcţia de adjunct la Secţia pentru combaterea corupţiei până când s-a decis încetarea delegării ei, odată cu cea a lui Lucian Papici.

R.D.