24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 16:40

Noi tensiuni în coaliție. Violeta Alexandru, nemulțumită de subalternii lui Cristian Ghinea

spot_img

Fostul ministru al muncii PNL, Violeta Alexandru, s-a dezlănțuit, miercuri, într-o postare pe Facebook, împotriva subalternilor ministrului USR-PLUS Cristian Ghinea. Motivul: banii alocaţi de UE prin Programul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost puşi în pericol de câţiva funcţionari ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) care n-au vrut să participe la şedinţele de lucru fără promisiunea că nu-şi vor pierde sporurile. 

“Imaginaţi-vă, am fost în mare pericol să rămână PNRR negestionat şi necontrolat! Noi discutăm aici de obiective, programe, condiţionalităţi (reforme) şi era să fie pustiu la structura de coordonare şi nimeni la control.  

S-a creat o structură în cadrul MIPE care să gestioneze PNRR. Funcţionarii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene nu au vrut să o populeze în absenţa menţinerii sporurilor pe care le primesc acum din administrarea altor programe europene (dacă nu or fi chiar mai mari).  

Şi Autoritatea de Audit (cea care controlează fondurile europene) pusese pixul, laptopul jos dacă urma să controleze fără sporuri, pe principiul: noi de ce nu primim sporuri?   Am aflat aceste lucruri astăzi la discuţia din Comisia de Muncă de la Cameră pe Ordonanţa Guvernului pe tema PNRR. Nu ajungem nicăieri cu această abordare. Mereu se găsesc justificări.  

Cine a fost în sala şedinţelor de guvern anul trecut şi a văzut că am fost intransigentă pe subiectul: nimic fără bani în plus chiar dacă nu e clar ce este în fişa postului/ce indicatori concreţi sunt, ştie că nu forţez acum o postare populistă”, a susținut Violeta Alexandru.