3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 18:38
No menu items!

Noi tarife de parcare în Sectorul 5 al Capitalei, de anul viitor. Cât vor plăti locuitorii, în funcţie de zonă

spot_img

Locuitorii Sectorului 5 vor plăti tarife de parcare modificate, începând de anul viitor. Acestea vor fi cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, pentru un loc de parcare, în funcţie de zonă.

Primăria Sector 5 a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2022, tarifele pentru locurile de parcare vor fi calculate conform reglementărilor precizate în H.C.G.M.B. nr. 105/2021 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti. 

Cuantumul taxei pentru locul de parcare se stabileşte în funcţie de zona de reşedinţă unde este solicitat locul de de parcare, după cum urmează:

Zona A – 600 lei/an;

Zona B – 500 lei/an;

Zona C – 400 lei/an;

Zona D – 300 lei/an. 

“Având în vedere faptul că Bucureştiul s-a aglomerat foarte mult, în ultimii ani, soluţia care ne rămâne pentru a satisface cererea tot mai mare de locuri de parcare este să construim pe verticală. Noi vom folosi aceşti bani exclusiv pentru construirea de parcări inteligente pentru care am identificat deja terenurile necesare”, a declarat Cristian Victor Popescu Piedone, primarul Sectorului 5. 

În evidenţele Serviciului Parcaje Auto de Reşedinţă din cadrul Primăriei Sectorului 5 figurează, în prezent, peste 20.000 de locuri de parcare amenajate.

                                                                                                                   Adina Silav