-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 9:07
No menu items!

Noi restricții de călătorie în Italia. Testul COVID nu mai este suficient în multe locuri

spot_img

Turiștii care ajung în Italia trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după COVID-19 pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi. Noile restricţii anticoronavirus au intrat în vigoare de luni în Italia, informează DPA.

Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare.

Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus.

Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional.

                                                                                                                 Adina Silav