5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:30
No menu items!

Noi restricții de circulație pe podul rutier de la Agigea

spot_img

podul-agigea

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) introduce, începând de azi, noi restricții de circulație pentru tranzitarea podului de la Agigea, de pe DN 39, în dreptul Canalului Dunăre Marea Neagră.

Prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a declarat că pentru efectuarea de noi determinări pe șantierul podului de la Agigea, constructorii au solicitat ca începând cu 23 octombrie, timp de trei nopți — în intervalul 23, 00 — 04, 45—, traficul rutier să fie oprit alternativ, câte 15 minute, iar din 26 octombrie, alternativ, în anumite zile, traficul va fi oprit de la 09, 00 la 13, 00, respectiv de la 09, 00 la 11, 00.

“Vor fi efectuate teste iar măsura este luată pentru ca podul să nu mai fie supus vibrației. Se urmărește întărirea podului, a hobanelor și înlocuirea unor toroane. Restricția vizează intenția noastră de a consolida lucrarea, în vederea creșterii tonajului mașinilor care au voie să tranziteze podul, respectiv de la 3,5 la 5 tone”, a declarat prefectul.

Reprezentanții CNADNR spun că în perioada următoare vor fi înlocuite și fasciculele degradate din hobane, cu unele noi, astfel încât podul să facă față mai bine solicitărilor din trafic.

Lucian Mera