8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:49

Noi reguli în magazinele din Capitală. Accesul, restricționat pentru a evita aglomerările

Magazinele mari și medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici de doi metri. Numărul maxim de clienți, care pot face cumpărături simultan, urmând a fi afișat la intrare. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu retailerii, că toți au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare.

Magazinele mari și medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puțin 7 mp per client. În ceea ce privește magazinele mici, acestea vor respecta distanțarea de 2 metri între clienți.

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri”, a spus Stoica.

Aceste măsuri nu sunt unice și obligatorii pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți, potrivit prefectului.

Propuneri suplimentare trebuie să ajungă la Prefectura București până joi, la orele prânzului.