10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 22:03

Noi proteste în Portul Constanța. Care este motivul

spot_img

Sute de angajați din Portul Constanța sunt nemulțumiți că 13% din acțiunile Administrației Porturilor ar urma să treacă la Consiliul local.

portul-constanta

Aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat, luni dimineaţă, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime (APM), nemulţumiţi că 13 % din acţiunile Administrației ar urma să treacă la Consiliul Local Constanţa, ceea ce va însemna că Ministerul Transporturilor nu va mai fi acţionar majoritar.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 7.30 în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime. Ei au purtat pancarte cu mesaje precum: “Portul Constanţa rămâne la patria mamă”, “Portul Constanţa, obiectiv strategic naţional, nu sambadrom local”, “Portul Constanţa este închis cu vaporul pentru baronii locali”, “Jos labele de pe port!”.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlac, a declarat, luni dimineaţă, că angajaţii din port se opun ca statul să piardă pachetul majoritar de acţiuni la Portul Constanţa şi municipalitatea să mai primească 13 procente din acţiuni.

El a mai spus că în cursul acestei zile ar putea avea loc o întâlnire cu primarul Radu Mazăre, dar că nu ştie ce ar putea negocia cu acesta, atât timp cât revendicarea ca portul să rămână la stat nu este negociabilă.

Liderul sindical a anunţat că protestele angajaţilor din Portul Constanţa vor continua marţi şi miercuri, urmând să fie reluate după alegerile europarlamentare. Protestele vor avea loc în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, între orele 7.00 şi 9.00.

R.D.