12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:57

Noi PROTESTE în Piața Universității: Nu sunt suficiente câteva demisii / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Peste 6.000 de oameni s-au adunat miercuri seara în Piața Universității, la doar o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni şi care au dus la depunerea mandatului de către Guvernul Ponta şi la demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Protestatarii, al căror număr creşte, scandează “Peste tot corupţie, nicăieri Justiţie”, “Toate partidele, aceeaşi mizerie”, “Vrem schimbare, nu catedrale”, “Corupţia ucide” şi “Jos sistemul mafiot”, și cer alegeri anticipate.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: “Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi”, “Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi”, “DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi”, “Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi”, Nou partid, nou început”, “Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie”.

  • UPDATE

Aproximativ 3.000 de oameni s-au adunat miercuri seara în Piața Universității, la doar o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni şi care au dus la depunerea mandatului de către Guvernul Ponta şi la demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu şi scandează mesaje anticorupţie, împotriva tuturor partidelor şi pentru alegeri anticipate”Colectiv”, “Nu vrem catedrale, vrem spitale” și “România, trezește-te!”.

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, miercuri, în jurul orei 18.00, în Piaţa Universităţii, din Capitală, la o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni şi care au dus la depunerea mandatului de către Guvernul Ponta şi la demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

La ora 18.30, în zona fântânii de la Universitate erau aproximativ 200 de bucureşteni, în timp ce alți aproximativ 200 se aflau în fața Teatrului Naţional.

Anunţul privind manifestația de miercuri seară a fost făcut, ca şi cu o zi în urmă, pe Facebook. Iniţiatorii manifestaţiei de miercuri seară au anunţat că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializați, nu politici”.

“Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici! Pentru că altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu niște foşti securişti şi comunişti care trag cu dinții de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!”, a scris unul dintre iniţiatorii protestului.